Οι Ημέρες της Κρίσης

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

2506 Ημέρες: Ο γάλλος πρωθυπουργός στην Αθήνα που στενάζει από την απεργία στο μετρό

Την αλληλεγγύη της Γαλλίας έναντι της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, καθώς και την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μπερνάρ Καζνέβ, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας αναφέρθηκε στα «εντυπωσιακά αποτελέσματα» που έχει επιτύχει η Αθήνα και τα οποία, όπως έσπευσε να συμπληρώσει, μπορούν να ενισχυθούν.
Σημείωσε παράλληλα ότι η επίσκεψή του στη χώρα μας τελεί «υπό την αιγίδα της φιλίας και της εμπιστοσύνης», ενώ εξέφρασε την αλληλεγγύη της χώρας του προς την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού.
Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον κ. Καζνέβ για την «ανεκτίμητη» στήριξη της Γαλλίας στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε η Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα, τόσο για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και για μια έντιμη συμφωνία με τους εταίρους μας, όσο και στο προσφυγικό».
Υπογράμμισε παράλληλα τις «βαθιές και ιστορικές ρίζες» της φιλίας των δύο χωρών και εξέφρασε την ελπίδα να περάσει η διμερής συνεργασία «σε ένα πιο ουσιαστικό στάδιο».
Διαβεβαίωσε στη συνέχεια ότι η Ελλάδα θα βγει «πιο δυνατή από την κρίση», προσθέτοντας ότι αυτό θα σηματοδοτήσει τη δυνατότητα της να παίξει ένα πιο ουσιαστικό ρόλο στην Ευρωζώνη, όχι μόνο ως παράγοντας σταθερότητας, αλλά και ως μια χώρα με πολύ σημαντικές δυνατότητες για επενδύσεις και μια ισχυρή παρουσία στον ευρύτερο ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο.

Αλ. Τσίπρας: Έντιμος ο συμβιβασμός για 0% λιτότητα αν είμαστε εντός στόχων


Citi: Αντικαταστάτη του ΔΝΤ ψάχνει η κυβέρνηση - Ακριβό το δάνειο από Παγκόσμια Τράπεζα

ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Επιβεβαιώνει επαφές με Παγκόσμια Τράπεζα

Επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί ότι η Κομισιόν βρίσκεται σε επαφή με την Παγκόσμια Τράπεζα προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα δανείου προς την Ελλάδα. Όπως δήλωσε η Ανίκα Μπράιτχαρτ «οι ελληνικές αρχές θα ήθελαν να προωθήσουν περαιτέρω ενεργές πολιτικές απασχόλησης και μια από τις οδούς είναι η Παγκόσμια Τράπεζα».

Τσίπρας: Εφικτή η συμφωνία μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 20 Μαρτίου

Κυρ. Μητσοτάκης: Μείωση φορολογίας στις επιχειρήσεις αλλά και φορολογική συμμόρφωση

πριν 17'
Εμείς θα πάρουμε το ρίσκο να μειώσουμε τη φορολογία για τις επιχειρήσεις, θα είμαστε, αμείλικτοι, όμως, σε φαινόμενα φοροδιαφυγής, γιατί από τη στιγμή που θα κάνουμε αυτή την κίνηση καλής θέλησης για το επιχειρείν, θέλουμε και θα ζητήσουμε και την αντίστοιχη συμμόρφωση της επιχειρηματικής κοινότητας, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς της Φωκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου