Οι Ημέρες της Κρίσης

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ...

Το "ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ - 2009 μέχρι σήμερα" ξεκίνησε στις 15 Φεβρουαρίου του 2017, την 2490η ημέρα από τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου στο Καστελόριζο στις 23 Απριλίου του 2010. Η ημέρα αυτή επιλέχθηκε ως η 1η της Κρίσης χρέους στην Ελλάδα συμβολικά. Ουσιαστικά η Κρίση είχε ξεκινήσει από το 2008 και για πολλούς, από την είσοδό μας στην ΟΝΕ.

Στόχος του Project είναι, σε πρώτη φάση, να συλλεχθούν και οργανωθούν με αυστηρή χρονολογική σειρά όσα περισσότερα στοιχεία υπάρχουν έτσι ώστε, σε ένα επόμενο στάδιο, να μπορούν να συναρθρωθούν τα επιμέρους κεφάλαια της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας.

Σε αυτή την πρώτη περίοδο γίνεται προσπάθεια αφ' ενός να καταγράφεται η κάθε ημέρα που περνάει και αφ' εταίρου να μπουν τα βασικά ορόσημα, οι ημέρες-σταθμοί αυτής της μακράς πορείας. Τα γεγονότα και τα άρθρα (ανα)δημοσιεύονται χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία και σχολιασμό. Πολλά από τα άρθρα αναδημοσιεύονται ολόκληρα και όχι μόνο με link κυρίως για έναν λόγο: η κρίση στα ελληνικά ΜΜΕ δημιουργεί τον εύλογο κίνδυνο πολλοί από τους ιστότοπους εφημερίδων κυρίως, να σβήσουν για πάντα και μαζί τους να χαθεί όλο το πολύτιμο υλικό που έχει καταχωρισθεί σε αυτούς.

Αντρέας Παναγόπουλος (Ανεμος)
Φεβρουάριος 2017Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου