Οι Ημέρες της Κρίσης

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

758 Ημέρες: Δημοψήφισμα για το ευρώ μαζί με τις εκλογές πρότεινε η Μέρκελ στον Κ.Παπούλια

Σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη, μετέφερε η Γερμανίδα Καγκελάριος Α.Μέρκελ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια, κατά την τηλεφωνική συνομιλία τους, για το περιεχόμενο της οποίας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Π.Πικραμμένος όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.


Ενόχληση εκφράζουν τα κόμματα για τη νέα παρέμβαση Μέρκελ, ενώ κακή βρίσκει την ιδέα του δημοψηφίσματος και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μ.Σουλτς.

Από την πλευρά της κυβέρνησης επισημαίνεται ότι «είναι πρόδηλο ωστόσο, ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημ.Τσιόδρα η κυρία Μέρκελ κατά την συνομιλία της με τον Πρόεδρο επανέλαβε τη στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης. 

Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο. 

«Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες» σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Τα παραπάνω ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς: Α.Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ.Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ.Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Π.Καμμένο, πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Αλ.Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν.Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ.Κουβέλη ενημερώνοντάς τους για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Ανγκελα Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου