Οι Ημέρες της Κρίσης

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

2503 Ημέρες: Οι θεσμοί στην Αθήνα

Μετά από μήνες οι θεσμοί είναι ξανά στην Αθήνα για τη δεύτερη αξιολόγηση...Τι επιδιώκει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση

28.02.2017 - 10:45 :: Πολιτική

Αρχίζουν, σήμερα Τρίτη, εκ νέου οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης.Ο Τσακαλώτος ενημερώνει την Βουλή 8 ημέρες μετά το EurogroupΣυνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

28.02.2017 - 11:06 :: Πολιτική

Συνάντηση με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 14:00.


DW: O Ντάισελμπλουμ με την πλάτη στον τοίχο

28.02.2017 - 11:36 :: Διεθνή

Το Εργατικό Κόμμα του Γερούν Ντάισελμπλουμ απειλείται με πανωλεθρία και ο πρόεδρος του Eurogroup βρίσκεται σε δύσκολη θέση...Με ιδιωτικοποιήσεις αρχίζει το καυτό δεκαήμερο με τους θεσμούς


Κυβ. Πηγές: Ολοκλήρωση διαπραγμάτευσης με στόχο να μπει η χώρα στο QE

Nα κλείσει η συζήτηση για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα, θέματα που αποτελούν τη μεγάλη πολιτική διαφωνία μεταξύ ΔNT και Βερολίνου, επιδιώκει το Μαξίμου

Ένας στους τέσσερις περιμένει η ευρωζώνη να χάσει ένα μέλος στο επόμενο 12μηνο


Ο αριθμός των επενδυτών που αναμένει ότι η ευρωζώνη θα χάσει τουλάχιστον ένα κράτος-μέλος στους επόμενους μήνες, έχει αυξηθεί, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, με το ρίσκο της μετάδοσης τώρα ακόμη μεγαλύτερο από αυτό που υπήρχε στο αποκορύφωμα της κρίσης, το 2012-2013.
Ο γερμανικός όμιλος ερευνών Sentix, ανακοίνωσε ότι ο μηνιαίος δείκτης "διάσπασης του ευρώ" που βασίζεται σε μια έρευνα περίπου 1.000 θεσμικών και μη επενδυτών, σημείωσε άνοδο στις 25,2 μονάδες το Φεβρουάριο από το 21,3% τον Ιανουάριο.
Αυτό σημαίνει πως ένας στους τέσσερις πιστεύει ότι τουλάχιστον ένα μέλος της ευρωζώνης θα αποχωρήσει στους επόμενους 12 μήνες.
Ξεχωριστή μέτρηση που καταγράφει τον κίνδυνο διάδοσης, εμφανίζει ότι παρουσιάζεται αύξηση άνω του 45%, υπερβαίνοντας επίπεδα που δεν είχε βιώσει από την κορύφωση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, αναφέρει η Sentix.
"Μετά από δύο χρόνια απουσίας, η κρίση του ευρώ είναι και πάλι στο προσκήνιο", αναφέρει ο ερευνητής της Sentix, Manfred Huebner.
"Ωστόσο, αυτή τη φορά είναι διαφορετικά. Οι πρωταγωνιστές έχουν πολλαπλασιαστές, καθώς η Ιταλία και η Γαλλία είναι επιπλέον υποψήφιοι για την έξοδο, εκτός της Ελλάδας", δήλωσε.
Ο υποδείκτης για την Ελλάδα εμφάνισε ότι σχεδόν ένας στους πέντε επενδυτές αναμένει η χώρα να αποχωρήσει από το ενιαίο νόμισμα ενώ ο κίνδυνος η Ιταλία να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, μειώθηκε στο περίπου 14%.
"Οι επενδυτές φοβούνται ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων μπορεί να κάνουν λάθος πάλι, μετά από την απροσδόκητη νίκη του Trump και το Brexit", δήλωσε.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι το ενδεχόμενο μιας απροσδόκητης νίκη της Marine Le Pen στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας ήταν λιγότερο πιθανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου